Google+ Badge

joi, martie 19, 2015

Depeche Mode - aniversare album "Violator"

Depeche Mode a lansat albumul "Violator" acum 25 de ani,pe 19 martie.. Martin Gore aruncand o privire înapoi pe album, care este gazda hit-uri lor "Personal Jesus" și "Enjoy the Silence",afirma ca acesta a fost "punctul culminant al distracției noastre" și ultima influenta in albumele lor.

A fost al saptelea lor album si lansarea lui a avut parte de un eveniment inedit.La o zi dupa inregistrare, peste 10000 de fani ai trupei au luat cu asalt un magazin de discuri din Los Angeles,unde grupul a dat autografe.In inghesuiala creata s-au spart si geamurile magazinului si a fost nevoie de interventia politiei pentru a calma spiritele. In cele din urma,130 de politisti mobilizati pentru a dispersa fanii indisciplinati ai trupei au costat orasul 25000 de dolari.

Datorita unui si de cantece hipnotizante si cu tenta sexuala - goticul si obraznicul "Personal Jesus",seninul si senzualul "Enjoy the Silence" si bluesul "Policy of Truth" - albumul a devenit rapid cel mai vandut al trupei, urcand pe locul sapte in topul Billboard si obtinand trei discuri de platina.
Dar în afară de succesul comercial, discul a semnalat o nouă eră pentru trupaIn mai putin de un deceniu treceau de la stilul new-age,cu bijuteria "Just Can not Get Enough", la stilul post-gotic cinematic si misterios din "Violator".Ecourile misterioase ale albumului rezista pana in zilele noastre in repertoriul unor mari artisti,de la Marilyn Manson la Susan Boyle, care au luat melodiile din "Violator" drept cover pentru piesele ale lor.

Solistul trupei,Martin Gore, care a scris fiecare melodie de pe album și a jucat liniile minimaliste și șerpuite de chitara, își amintește cu drag de distracția din jurul realizarii înregistrărilor. "În această perioadă, în cariera noastră, am fost destule experiente în alegerile noastre de locații de înregistrare, iar noi iubit ideea de a merge liberi și de a face fiecare album o aventură", spune el.
 "Am inregistrat cea mai mare parte a "Violator" în Milano, unde a fost o adevarata distractie. Cum făcut totul, nu știu pentru că totul a fost o petrecere in majoritatea nopților."

Citește mai mult:http://www.rollingstone.com/music/features/black-celebration-depeche-mode-look-back-on-violator-25-years-later-20150319#ixzz3UrFP4L7c
Trimiteți un comentariu