Google+ Badge

vineri, decembrie 03, 2010

tristetea

...este definita ca o stare sufleteasca apasatoare. dar atunci cand  o simti este ceva mai mult decat atat.Cert este ca te macina. Mai atunci cand este provocata de iubire, de persoana care reprezinta totul pentru tine. Esti mahnit atunci cand o vezi ca te trateaza cu superficialitate si se supara foarte usor cand nu ii convine ceva la tine, cand iti arata direct ca nu contezi pentru ea. Totul te raneste cand iti arata ca poate sa traiasca si fara tine.Chiar si simplul fapt ca nu te baga in seama sau iti spune la un moment dat ca nu are ce sa vorbeasca cu tine face sa te simti ca un nimic.E adevarat ca timpul erodeaza totul , dar nu putem face nimic ca sa ne restauram sentimentele sau nu mai vrem?
Tennessee Williams spunea : "Toti traim intr-o casa in flacari;fara pompieri la care sa sunam.Fara nici o cale de iesire.Doar o fereastra sus prin care sa privim afara in timp ce casa este mistuita de flacari cu noi prinsi in ea."
George Bernard Shaw zicea si el ca "sunt doua tipuri de tragedii in viata: una este sa-ti pierzi ceea ce inima ta isi doreste,iar alta este sa obtii asta".Oare si implinirea dorintelor este tot o tragedie? Eu totusi cred ca nu. Sau poate ca da, insa numai in cazul in care pierzi din nou ceea ce ai obtinut.
Fiinta umana reprezinta un lucru destul de inspaimantator., o multime de etaloane si registre.Iar noi putem citi doar cateva, si acelea... probabil nu cu exactitate.
Intr-un film,o replica suna cam asa : " Nu judeca cartea dupa coperti.Cateodata trebuie sa citesti toata cartea. Chiar si atunci , nu vei sti toata povestea."
Trimiteți un comentariu