Google+ Badge

marți, octombrie 05, 2010

suntem oameni

Suntem oameni.Cu totii avem cate un procesor in noi care ne face sa fim veseli sau nervosi,fericiti sau tristi,entuziasti sau molesiti.Si de fiecare data reactionam ca atare in relatiile cu ceilalti.Uneori mai bland ,alteori mai brutal,uneori plini de dragoste , alteori neiertatori.Uneori mangaiem , alteori ranim.Din graba de a face ceva ce noi zicem ca e bine,nu vedem lucrurile in intregime.Vedem doar la suprafata si ne grabim sa zicem ceva sau sa luam unele decizii, pe care ulterior s-ar putea sa le regretam.
Unii ar zice ca suntem oameni si ca oricare mai si gresim.Da, suntem oameni si tocmai de aceea ar trebui in primul rand sa ne controlam, sa analizam si dupa aceea sa hotaram ce spunem sau ce facem.
De ce nu fac nici eu asa?Nu stiu, desi as vrea.Poate ca de vina , la fel ca la altii, e tot procesorul ala din noi.Cine stie?Uneori poate are bateriile descarcate, poate se supraincalzeste de la oboseala,poate reactioneaza mai ciudat cand are prea multe sarcini de rezolvat.Poate nu l-am programat noi cum trebuie,nu l-am intretinut corespunzator, sau nu l-am mai updatat.
Pana la urma suntem un tot unitar, cu procesorul nostru cu tot.Suntem oameni.Si pentru tot ce spunem sau tot ce facem este vina sau meritul nostru.
Timpul nostru pe acest pamant este limitat, de aceea ar trebui sa il folosim cat mai eficient, ca sa ne simtim cat mai bine.Si pentru a fi fericiti ar trebui sa avem grija ce decizii luam , ca sa nu regretam mai tarziu. Sa avem grija ce spunem si ce facem ca sa nu ranim.Sa daruim dragoste ca sa si primim si la final sa putem spune ca suntem fericiti.

E.E. Cummings : " Sa fi nimeni altcineva decat tu insuti, intr-o lume care incearca imposibilul, si noaptea si ziua, sa devii ca toti ceilalti... Inseamna sa lupti in cea mai grea batalie, in care orice fiinta omeneasca poate lupta si niciodata sa nu te opresti din lupta. "
Trimiteți un comentariu