Google+ Badge

duminică, noiembrie 05, 2006

simplitate si confort in locuinta noastraLocuinta este un loc care sa ne protejeze, sa ne calmeze, un loc cald, confortabil, primitor, atractiv care trebuie sa ne multumeasca. Cu alte cuvinte o oaza de statornicie si calm.Cel mai important factor pe care trebuie sa-l luam in considerare la amenajarea casei il reprezinta numarul locuitorilor, nevoile acestora si evolutia numarului si necesitatile acestora. Camerele locuintei nu trebuie considerate separat, sau functiile unei camere gandite separat de restul locuintei. Uzual in cazul unei locuinte trebuie sa luam in considerare urmatoarele spatii: dormitor sau dormitoare,camera de copii, spatii de legatura, locuri de joaca, un birou de lucru acasa , un spatiu utilitar pentru diverse unelte necesare intretinerii locuintei, spatiu mare de depozitare, spatii de depozitare pentru jucarii, spatii pentru carti, casete, CD-uri, spatii pentru depozitarea hainelor, cel putin o baie, o bucatarie familiala si un loc de luat masa. Toate acestea, insa, trebuie raportate la nevoile familiale specifice si structurate. La unele parti se poate renunta, altele trebuie adaugate.
DORMITORUL
Pentru majoritatea oamenilor dormitorul este locul in care ne petrecem o treime din viata, din care cea mai mare parte a timpului o reprezinta somnul. Aceasta parte din viata este extrem de importanta pentru noi, trebuie sa dormim bine, un somn profund si revigorant. Dormitorul este si un loc de maxima intimitate, suntem singuri cu noi insine sau cu partenerii nostri.Pozitia dormitorului este importanta in locuinta.Dormitorul trebuie sa fie cat mai sigur cu putinta, trebuie sa asigure intimitate, riscul intrusilor trebuie sa fie minim si riscul accidentelor redus. Pentru aceasta este recomandabil sa fie un perete plin in spatele patului. Zona din fata este bine sa fie una deschisa.Spatiul cel mai important de depozitare al hainelor este dormitorul. In cazul in care nu este un dresing este ca un dulap mare de haine sa fie pozitionat in stanga patului iar o comoda mai joasa in dreapta acestuia. Este important ca patul sa nu fie pozitionat in zona curentilor de aer din camera, adica pe circuitul aerului dintre usa si geam.
CAMERA DE ZI
Camera de zi este probabil spatiul cu cele mai multe fuctii ale casei. Aici oamenii se relaxeaza, citesc, scriu, primesc vizitatori, se uita la televizor, se foloseste Internet-ul (daca nu exista un birou separat) este locul in care familia comunica in general cel mai mult.Amenajarea trebuie sa tina cont de acese aspecte care tin de stilul de viata al familiei. Cele mai importante piese de mobilier le reprezinta in general fotoliile, canapeaua si spatiul multifunctional de depozitare, in general biblioteci.Cel mai important aspect il reprezinta canapaeua, fotoliile sau scaunele preferate pe care stam cel mai mult. Acestea trebuie sa aiba la spate un perete care sa confere siguranta.Imaginea din fata trebuie sa fie degajata, libera. In cazul in care privitul la televizor este activitatea principala, acesta trebuie sa fie pozitionat in fata canapelei sau scaunelor preferate la o inaltime care sa nu produca tensiuni in zona cervicala ca urmare a inclinarii capului prea sus sau prea jos. Este important la fel ca usa de la intrare sa fie pozitionata in campul vizual. BUCATARIA
Bucataria este in general cel mai important loc de munca din locuinta. Prin urmare este recomandabil ca principiile ergonomice sa fie riguros respectate, motiv pentru care este bine sa apelam la recomandarea profesionistilor in amenajarea bucatariei cat mai devreme posibil in proiectarea locuintei si mai ales inaintea realizarii instalatiilor de apa, gaz si electricitate.

NOTA
Daca vrei sa-ti faci singur mobila nu uita ca operatiunile de debitare si bordurare a PAL-ului sunt nu numai elemente de baza in realizarea obiectelor dorite, ci ele dau in primul rind exactitatea imbinarilor partilor componente, aspectul ingrijit si functionalitatea mobilei tale.
Trimiteți un comentariu